Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vinkeveen

Met een alarmsysteem in Vinkeveen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp delen wij handige info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Vinkeveen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-vinkeveen

Alarminstallatie Vinkeveen aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vinkeveen? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vinkeveen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vinkeveen?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente De Ronde Venen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot +/- €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Vinkeveen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vinkeveen (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vinkeveen. Zij hebben ervaring met merken als Western Digital en GP. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Waverveen, Wilnis, Mijdrecht en Loenersloot.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Vinkeveen te beperken. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vinkeveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link + Netamo, Yale, Eve, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Vinkeveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Vinkeveen voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1275,00. De echte prijs komt tot stand door het type installatie, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €30,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Vinkeveen.


Postcodegebied: 3645

Plaats een reactie