Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wilnis

Dankzij een alarmsysteem in Wilnis is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je hier erkende beveiligingsbedrijven in Wilnis en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-wilnis

Alarminstallatie Wilnis laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en waarschuwt de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wilnis? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wilnis en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Wilnis?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Ronde Venen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 – €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Wilnis.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wilnis (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wilnis. Zij werken met gangbare merken als Economy en MDK. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Woerdense Verlaat, Austerlitz, Waverveen en Vinkeveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wilnis te limiteren. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Wilnis vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch of Hombli, Eve, Netamo, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wilnis?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wilnis voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €40,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Wilnis.


Postcodegebied: 3648

Plaats een reactie