Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Paesens

Met een alarmsysteem in Paesens kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp tonen wij goede informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Paesens en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-paesens

Alarminstallatie Paesens plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Paesens? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, E-mail, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Paesens en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Paesens?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot en met €2400,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Paesens.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Paesens (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Paesens. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aritech en Menvier. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Oosternijkerk, Niawier, Morra en Lioessens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Paesens te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Paesens vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, Somfy & Hombli, Eve, Eufy, Netamo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Paesens?

De kosten van een goed alarmsysteem in Paesens voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1225,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Paesens.


Postcodegebied: 9136

Plaats een reactie