Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lioessens

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Lioessens beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp vind je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Lioessens en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-lioessens

Alarminstallatie Lioessens laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lioessens? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Zo maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lioessens.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Lioessens?

Ontvang gratis offertes van experts uit de regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 – €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Lioessens.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lioessens (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lioessens. Zij kunnen je helpen met merken zoals STD en Paxton. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Morra, Paesens, Anjum en Engwierum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Lioessens te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Lioessens vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam + Netamo, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Lioessens?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Lioessens voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €925,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per camera. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €625,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Lioessens.


Postcodegebied: 9134

Plaats een reactie