Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Engwierum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Engwierum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je populaire info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Engwierum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-engwierum

Alarminstallatie Engwierum aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Engwierum? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Engwierum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Engwierum?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot wel €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Engwierum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Engwierum (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Engwierum. Zij hebben ervaring met merken als Suprema en Microtech. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Anjum, Lioessens, Ee en Oostrum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Engwierum te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Engwierum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link + Eufy, Netamo, Arlo, Eve, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Engwierum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Engwierum voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1375,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Engwierum.


Postcodegebied: 9132

Plaats een reactie