Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Morra

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Morra verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we uitgebreide info over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Morra en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-morra

Alarminstallatie Morra laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert analyseert de situatie en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Morra? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Morra.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Morra?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot wel €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Morra.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Morra (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Morra. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als System Sensor en Hemmink. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Paesens, Oosternijkerk, Lioessens en Anjum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Morra te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Morra vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy + Hombli, Netamo, Eve, Yale, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Morra?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Morra voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1350,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de additionele services zoals camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per camera. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Morra.


Postcodegebied: 9135

Plaats een reactie