Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zweeloo

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zweeloo kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare info over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Zweeloo en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-zweeloo

Alarminstallatie Zweeloo plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zweeloo? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zweeloo en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zweeloo?

Vergelijk tarieven van installateurs in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Coevorden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €2150,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 tot +/- €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Zweeloo.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zweeloo (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zweeloo. Zij werken met gangbare merken als Secu en Wertheim. Of bekijk installateurs en bedrijven in Wezup, Wezuperbrug, De Kiel en Schoonoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Zweeloo te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Zweeloo vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij faciliteren een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ + Eufy, Arlo, Netamo, Hombli, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zweeloo?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zweeloo voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1225,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Zweeloo.


Postcodegebied: 7851

Plaats een reactie