Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schoonoord

Door middel van een alarmsysteem in Schoonoord beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je betrouwbare info over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Schoonoord en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-schoonoord

Alarminstallatie Schoonoord aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schoonoord? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schoonoord.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Schoonoord?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Coevorden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot +/- €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 – €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Schoonoord.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schoonoord (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schoonoord. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Lobeco en Heek. Of bekijk leveranciers en aanbieders in De Kiel, Zweeloo, t Haantje en Noord-Sleen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Schoonoord te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schoonoord vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam & Arlo, Netamo, Eve, Eufy, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Schoonoord?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schoonoord voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1300,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €275,00 per camera. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Schoonoord.


Postcodegebied: 7848

Plaats een reactie