Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijswijk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Rijswijk is jouw woning dag en nacht beveiligd. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Rijswijk en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-rijswijk

Alarminstallatie Rijswijk aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker bekijkt de melding en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijswijk? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan markeer je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijswijk en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Rijswijk?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Rijswijk kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot circa €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rijswijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijswijk (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijswijk. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sanyo en Nedis. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Leiden, Oegstgeest, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Rijswijk te verkleinen. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Rijswijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch + Eufy, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rijswijk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rijswijk voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1425,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Rijswijk.


Postcodegebied: 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284

Plaats een reactie