Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leidschendam-Voorburg

Door middel van een alarmsysteem in Leidschendam-Voorburg kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Leidschendam-Voorburg en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-leidschendam-voorburg

Alarminstallatie Leidschendam-Voorburg plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leidschendam-Voorburg? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leidschendam-Voorburg en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Leidschendam-Voorburg?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Leidschendam-Voorburg laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 tot circa €2950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Leidschendam-Voorburg.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leidschendam-Voorburg (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leidschendam-Voorburg. Zij hebben ervaring met merken als Rokonet en Fire King. Of bekijk bedrijven en installateurs in Rijswijk, Leiden, Voorschoten en Wassenaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Leidschendam-Voorburg te verminderen. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Leidschendam-Voorburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, D-Link, TP-Link, Bosch of Eufy, Yale, Eve, Arlo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Leidschendam-Voorburg?

De kosten van een slim alarmsysteem in Leidschendam-Voorburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €975,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Leidschendam-Voorburg.


Postcodegebied: 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie