Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oostwold

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Oostwold is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs tonen wij handige info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Oostwold en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-oostwold

Alarminstallatie Oostwold laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oostwold? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo bepaal je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oostwold en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Oostwold?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Oldambt beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €2200,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2450,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oostwold.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oostwold (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oostwold. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Effeff en Hikvision. Of bekijk installateurs en bedrijven in Finsterwolde, Blauwestad, Midwolda en Scheemda.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Oostwold te beperken. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oostwold vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, D-Link, EZVIZ, Somfy + Eufy, Netamo, Hombli, Eve, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oostwold?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oostwold voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €950,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €55,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Oostwold.


Postcodegebied: 9682

Plaats een reactie