Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blauwestad

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Blauwestad is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we populaire details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Blauwestad en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-blauwestad

Alarminstallatie Blauwestad aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent analyseert de melding en belt direct de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Blauwestad? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Zo bepaal je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blauwestad en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Blauwestad?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oldambt beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 – €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 tot circa €3000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Blauwestad.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blauwestad (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blauwestad. Zij werken met gangbare merken als Western Digital en ATV. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Beerta, Nieuw Beerta, Finsterwolde en Oostwold.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Blauwestad te limiteren. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Blauwestad vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ + Arlo, Netamo, Yale, Eve, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Blauwestad?

De kosten van een goed alarmsysteem in Blauwestad voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €800,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Blauwestad.


Postcodegebied: 9685

Plaats een reactie