Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuw Beerta

Dankzij een alarmsysteem in Nieuw Beerta verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp check je goede informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Nieuw Beerta en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-nieuw-beerta

Alarminstallatie Nieuw Beerta laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuw Beerta? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier bepaal je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuw Beerta en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Nieuw Beerta?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Oldambt beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot +/- €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 tot ongeveer €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nieuw Beerta.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuw Beerta (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuw Beerta. Zij werken met gangbare merken als Sentrol en Galaxy. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Drieborg, Oudezijl, Beerta en Blauwestad.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Nieuw Beerta te verkleinen. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Nieuw Beerta vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Foscam + Hombli, Netamo, Eve, Arlo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nieuw Beerta?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nieuw Beerta voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1125,00. De totale prijs hangt af van het soort alarm, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Nieuw Beerta.


Postcodegebied: 9687

Plaats een reactie