Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordwijk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Noordwijk is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp vind je handige details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Noordwijk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-noordwijk

Alarminstallatie Noordwijk aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordwijk? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan weet je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordwijk.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Noordwijk?

Krijg verschillende offertes van installateurs in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Noordwijk kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 – €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 – €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Noordwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordwijk (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordwijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Siegen en Consul. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Katwijk, Wassenaar, Hillegom en Teylingen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Noordwijk te verkleinen. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Noordwijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, D-Link, Foscam, Bosch of Netamo, Yale, Arlo, Eve, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Noordwijk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Noordwijk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €850,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Noordwijk.


Postcodegebied: 2200, 2201, 2202, 2203, 2204

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie