Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hillegom

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hillegom is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij betrouwbare info over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hillegom en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hillegom

Alarminstallatie Hillegom laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en belt direct de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hillegom? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hillegom en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hillegom?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Hillegom kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot wel €2150,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hillegom.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hillegom (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hillegom. Zij werken met gangbare merken als Networx en Chiron. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Noordwijk, Katwijk, Teylingen en Lisse.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de kans op inbraak in Hillegom te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Hillegom vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Somfy, TP-Link, Foscam of Hombli, Eufy, Arlo, Netamo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hillegom?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hillegom voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €975,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Hillegom.


Postcodegebied: 2121, 2180, 2181, 2182

Plaats een reactie