Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudezijl

Met een alarmsysteem in Oudezijl is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we praktische details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Oudezijl en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oudezijl

Alarminstallatie Oudezijl plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudezijl? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudezijl en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oudezijl?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Oldambt gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot wel €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 – €1800,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot en met €2650,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Oudezijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudezijl (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudezijl. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Aten en Sun. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Drieborg en Nieuw Beerta.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Oudezijl te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oudezijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, EZVIZ, TP-Link, Foscam of Arlo, Eufy, Hombli, Eve, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oudezijl?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oudezijl voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €800,00. De echte prijs hangt af van het soort systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oudezijl.


Postcodegebied: 9691

Plaats een reactie