Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Budel-Schoot

Door middel van een alarmsysteem in Budel-Schoot beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Budel-Schoot en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-budel-schoot

Alarminstallatie Budel-Schoot laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Budel-Schoot? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier maak je een plan welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Budel-Schoot en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Budel-Schoot?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Cranendonck beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot circa €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Budel-Schoot.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Budel-Schoot (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder check je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Budel-Schoot. Zij kunnen je helpen met merken zoals Interlogix en Economy. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Budel-Dorplein, Maarheeze, Budel en Wessem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Budel-Schoot te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Budel-Schoot vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy, Foscam of Eve, Yale, Eufy, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Budel-Schoot?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Budel-Schoot voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1250,00. De echte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €300,00 p/stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Budel-Schoot.


Postcodegebied: 6023

Plaats een reactie