Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Appingedam

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Appingedam is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Appingedam en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-appingedam

Alarminstallatie Appingedam laten installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Appingedam? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Appingedam.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Appingedam?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Eemsdelta kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot wel €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Appingedam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Appingedam (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Appingedam. Zij kunnen je helpen met merken zoals Pikt-O-Norm en EATON. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Krewerd, Holwierde, Garnwerd en Feerwerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Appingedam te beperken. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Appingedam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch + Eve, Arlo, Netamo, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Appingedam?

De kosten van een goed alarmsysteem in Appingedam voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1275,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €32,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Appingedam.


Postcodegebied: 9900, 9901, 9902, 9903

Plaats een reactie