Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Holwierde

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Holwierde beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs tonen wij handige informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Holwierde en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-holwierde

Alarminstallatie Holwierde installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Holwierde? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Holwierde en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Holwierde?

Vraag offertes op bij bedrijven in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Eemsdelta gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Holwierde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Holwierde (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Holwierde. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sandisk en Paxton. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Bierum, Losdorp, Krewerd en Appingedam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Holwierde te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Holwierde vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ + Eufy, Arlo, Yale, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Holwierde?

De kosten van een slim alarmsysteem in Holwierde voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €950,00. De precieze prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Holwierde.


Postcodegebied: 9905

Plaats een reactie