Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bierum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Bierum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp lees je praktische details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Bierum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-bierum

Alarminstallatie Bierum aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bierum? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bierum.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Bierum?

Vergelijk tarieven van bedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Eemsdelta houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 – €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 tot +/- €2100,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Bierum.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bierum (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bierum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Royal Safe en Takex. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Losdorp, Godlinze, Holwierde en Krewerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bierum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bierum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, D-Link & Arlo, Netamo, Hombli, Yale, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bierum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bierum voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1100,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Bierum.


Postcodegebied: 9906

Plaats een reactie