Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oirlo

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Oirlo verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Oirlo en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oirlo

Alarminstallatie Oirlo aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oirlo? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oirlo.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oirlo?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Venray kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 – €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1550,00 tot +/- €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oirlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oirlo (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oirlo. Zij hebben ervaring met merken als Intersteel en Ecoline. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Leunen, Castenray, Meijel en Griendtsveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Oirlo te beperken. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oirlo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link & Eufy, Eve, Yale, Netamo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oirlo?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oirlo voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1200,00. De offerteprijs komt tot stand door het type installatie, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €250,00 p/stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Oirlo.


Postcodegebied: 5808

Plaats een reactie