Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarlemmerliede

Met een alarmsysteem in Haarlemmerliede schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp verstrekken we populaire info over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Haarlemmerliede en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-haarlemmerliede

Alarminstallatie Haarlemmerliede laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en belt direct de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarlemmerliede? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op deze manier markeer je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarlemmerliede en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Haarlemmerliede?

Vraag offertes op bij experts uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Haarlemmermeer houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot +/- €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Haarlemmerliede.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarlemmerliede (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarlemmerliede. Zij kunnen je helpen met merken zoals Clarius en Duracell. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Spaarnwoude, Santpoort-Noord, Spaarndam en Spaarndam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Haarlemmerliede te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Haarlemmerliede vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy of Hombli, Eve, Eufy, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Haarlemmerliede?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Haarlemmerliede voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1500,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Haarlemmerliede.


Postcodegebied: 2064

Plaats een reactie