Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winde

Met een alarmsysteem in Winde beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Winde en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-winde

Alarminstallatie Winde aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Winde? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor kom je erachter welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winde en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Winde?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Tynaarlo laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot +/- €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot wel €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1600,00 tot wel €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Winde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winde (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winde. Zij kunnen je helpen met merken zoals Security Center en Dicon. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Bunne, Donderen, Yde en De Punt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Winde te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Winde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Bosch, D-Link, Foscam & Yale, Eve, Arlo, Netamo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Winde?

De kosten van een goed alarmsysteem in Winde voor thuis liggen tussen de €450,00 en €900,00. De offerteprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert probeert bewoners meteen te bellen bij een noodgeval D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €52,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Winde.


Postcodegebied: 9495

Plaats een reactie