Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Punt

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in De Punt beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp verstrekken we betrouwbare informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in De Punt en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-de-punt

Alarminstallatie De Punt installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Punt? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Punt en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in De Punt?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Tynaarlo hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot wel €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2600,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in De Punt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Punt (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Punt. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als EI Electronics en PowerSonic. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Yde, Winde, Ubbena en Zeijen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in De Punt te beperken. Lees ook meer info over Bedraad alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf De Punt vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link of Hombli, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in De Punt?

De kosten van een volledig alarmsysteem in De Punt voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1450,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €47,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur De Punt.


Postcodegebied: 9493

Plaats een reactie