Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ubbena

Door middel van een alarmsysteem in Ubbena kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ubbena en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ubbena

Alarminstallatie Ubbena laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ubbena? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan markeer je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ubbena.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ubbena?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Assen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Evenzeer heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €975,00 tot wel €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 tot circa €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Ubbena.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ubbena (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ubbena. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Xmarker en Flame. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in De Punt, Yde, Zeijen en Zeijerveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Ubbena te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Draadloos alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ubbena vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch & Eve, Arlo, Eufy, Hombli, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ubbena?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ubbena voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1475,00. De precieze prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Ubbena.


Postcodegebied: 9492

Plaats een reactie