Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tjalleberd

Door het installeren van een alarmsysteem in Tjalleberd verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Tjalleberd en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-tjalleberd

Alarminstallatie Tjalleberd laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Tjalleberd? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor weet je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tjalleberd en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Tjalleberd?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Heerenveen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1900,00 tot €1950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Tjalleberd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tjalleberd (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tjalleberd. Zij werken met gangbare merken als Tadrian en Sanyo. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Luinjeberd, Rottum, Gersloot en De Knipe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Tjalleberd te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Tjalleberd vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij faciliteren een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch & Eufy, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Tjalleberd?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Tjalleberd voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €825,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €50,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Tjalleberd.


Postcodegebied: 8458

Plaats een reactie