Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mastenbroek

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Mastenbroek schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je populaire info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Mastenbroek en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-mastenbroek

Alarminstallatie Mastenbroek laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist analyseert de melding en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mastenbroek? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mastenbroek en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Mastenbroek?

Krijg verschillende offertes van experts in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Zwartewaterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 – €1900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Mastenbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mastenbroek (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mastenbroek. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Konig en Menvier. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Emmeloord, Ens, Genemuiden en Kamperveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Mastenbroek te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Mastenbroek vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In potentie werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam + Netamo, Yale, Hombli, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Mastenbroek?

De kosten van een goed alarmsysteem in Mastenbroek voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €275,00 per camera. Voorkeur voor haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Mastenbroek.


Postcodegebied: 8291, 8294

Plaats een reactie