Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Garnwerd

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Garnwerd beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp vind je handige informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bieden we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Garnwerd en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-garnwerd

Alarminstallatie Garnwerd laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Garnwerd? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Garnwerd en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Garnwerd?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Westerkwartier beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Tevens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1900,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot wel €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Garnwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Garnwerd (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Garnwerd. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sun en Zorg Totaal. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Appingedam, Krewerd, Feerwerd en Ezinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Garnwerd te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Garnwerd vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy, EZVIZ + Yale, Netamo, Eve, Arlo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Garnwerd?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Garnwerd voor thuis liggen tussen de €600,00 en €850,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra services zoals camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Garnwerd.


Postcodegebied: 9893

Plaats een reactie