Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bornerbroek

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Bornerbroek voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs delen wij uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Bornerbroek en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-bornerbroek

Alarminstallatie Bornerbroek plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bornerbroek? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bornerbroek en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Bornerbroek?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Almelo gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1150,00 tot €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €2000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Bornerbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bornerbroek (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bornerbroek. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als EATON en Camos. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Ootmarsum, Tilligte, Hertme en Zenderen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Bornerbroek te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bornerbroek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link of Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Bornerbroek?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bornerbroek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1450,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per unit. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Bornerbroek.


Postcodegebied: 7627

Plaats een reactie