Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ootmarsum

Door het installeren van een alarmsysteem in Ootmarsum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bieden we hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Ootmarsum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-ootmarsum

Alarminstallatie Ootmarsum laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker controleert het signaal en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ootmarsum? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan ontdek je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ootmarsum en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Ootmarsum?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Dinkelland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2750,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Ootmarsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ootmarsum (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ootmarsum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Venitem en ABUS. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Bornerbroek en Hertme.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ootmarsum te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ootmarsum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link of Hombli, Eufy, Netamo, Yale, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Ootmarsum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ootmarsum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €975,00. De normale prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €275,00 per stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ootmarsum.


Postcodegebied: 7630, 7631

Plaats een reactie