Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zenderen

Door het installeren van een alarmsysteem in Zenderen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Zenderen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-zenderen

Alarminstallatie Zenderen plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij beweging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Zenderen? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zenderen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Zenderen?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Borne houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1450,00 tot €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Zenderen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zenderen (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zenderen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Aritech en GP. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Hertme, Bornerbroek, Harbrinkhoek en Mariaparochie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zenderen te verkleinen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zenderen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ of Eve, Yale, Netamo, Eufy, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Zenderen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Zenderen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1200,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €225,00 per aansluiting. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Zenderen.


Postcodegebied: 7625

Plaats een reactie