Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koufurderrige

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Koufurderrige voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp check je uitgebreide info over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop doorzoek je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Koufurderrige en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-koufurderrige

Alarminstallatie Koufurderrige laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Koufurderrige? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koufurderrige en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Koufurderrige?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot +/- €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2700,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Koufurderrige.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koufurderrige (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koufurderrige. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Wertheim en Dahua. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Lemmer, Eesterga, Dijken en Legemeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Koufurderrige te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Koufurderrige vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Foscam, D-Link of Yale, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Koufurderrige?

De kosten van een goed alarmsysteem in Koufurderrige voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1325,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 p/stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Koufurderrige.


Postcodegebied: 8529

Plaats een reactie