Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alem

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Alem voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je handige details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens doorzoek je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Alem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-alem

Alarminstallatie Alem installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Alem? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alem.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Alem?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Maasdriel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot +/- €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot ongeveer €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Alem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alem (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alem. Zij werken met gangbare merken als First Alert en Venitem. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Berghem, Deursen-Dennenburg, Velddriel en Hoenzadriel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Alem te limiteren. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Alem vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ & Netamo, Eufy, Hombli, Eve, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Alem?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Alem voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1050,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Alem.


Postcodegebied: 5335

Plaats een reactie