Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lemmer

Met een alarmsysteem in Lemmer is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we betrouwbare details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Lemmer en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-lemmer

Alarminstallatie Lemmer laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lemmer? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lemmer en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Lemmer?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot wel €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2500,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Lemmer.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lemmer (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lemmer. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als BTG en TruVision. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Eesterga, Follega, Koufurderrige en Dijken.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Lemmer te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Lemmer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ, D-Link of Netamo, Arlo, Hombli, Yale, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Lemmer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lemmer voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1375,00. De totaalprijs hangt af van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €40,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera vanaf €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Lemmer.


Postcodegebied: 8530, 8531, 8532

Plaats een reactie