Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dijken

Met een alarmsysteem in Dijken kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je handige info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Dijken en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-dijken

Alarminstallatie Dijken plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dijken? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dijken.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Dijken?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente De Fryske Marren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 – €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot wel €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 tot €2400,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Dijken.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dijken (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dijken. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als TP-Link en Hikvision. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Koufurderrige, Lemmer, Legemeer en Boornzwaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Dijken te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Dijken vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link of Netamo, Hombli, Eufy, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Dijken?

De kosten van een slim alarmsysteem in Dijken voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €925,00. De normale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €40,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera voor €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Dijken.


Postcodegebied: 8528

Plaats een reactie