Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bitgum

Met een alarmsysteem in Bitgum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je betrouwbare info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste check je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Bitgum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-bitgum

Alarminstallatie Bitgum installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bitgum? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bitgum.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Bitgum?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Waadhoeke laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot wel €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot circa €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Bitgum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bitgum (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bitgum. Zij hebben ervaring met merken als PowerCell en Siegen. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Bitgummole, Minnertsga, Wier en Berltsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bitgum te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bitgum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy, D-Link + Netamo, Eufy, Yale, Eve, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bitgum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Bitgum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1450,00. De exacte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €32,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Bitgum.


Postcodegebied: 9044

Plaats een reactie