Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hitzum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Hitzum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij handige info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hitzum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-hitzum

Alarminstallatie Hitzum laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional controleert het signaal en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hitzum? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan weet je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hitzum en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Hitzum?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Waadhoeke houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot en met €2400,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Hitzum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hitzum (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hitzum. Zij hebben ervaring met merken als Sony en IIyama. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Achlum, Herbaijum, Tzum en Franeker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Hitzum te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hitzum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam, D-Link of Yale, Arlo, Eufy, Eve, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hitzum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hitzum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1125,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €32,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Hitzum.


Postcodegebied: 8805

Plaats een reactie