Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eastermar

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Eastermar schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je uitgebreide informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Eastermar en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-eastermar

Alarminstallatie Eastermar laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eastermar? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eastermar en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Eastermar?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Tytsjerksteradiel kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot +/- €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 tot circa €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Eastermar.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eastermar (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eastermar. Zij werken met gangbare merken als Visonic en Ajax. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Sumar, Garyp, Jistrum en Noardburgum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Eastermar te beperken. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Eastermar vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, D-Link, TP-Link, Bosch + Eufy, Yale, Netamo, Eve, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Eastermar?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Eastermar voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1350,00. De precieze prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per camera. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera vanaf €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Eastermar.


Postcodegebied: 9260, 9261

Plaats een reactie