Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Garyp

Door het installeren van een alarmsysteem in Garyp verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp verstrekken we populaire details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Garyp en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-garyp

Alarminstallatie Garyp laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Garyp? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Garyp en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Garyp?

Bekijk actuele prijzen bij experts in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Tytsjerksteradiel gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot €2200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Garyp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Garyp (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder vind je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Garyp. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Zorg Totaal en Olympia. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Earnewâld, Suwâld, Sumar en Eastermar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Garyp te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Garyp vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link, Somfy + Eve, Netamo, Hombli, Yale, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Garyp?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Garyp voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Garyp.


Postcodegebied: 9263

Plaats een reactie