Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Suwâld

Dankzij een alarmsysteem in Suwâld beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je handige details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Suwâld en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-suwald

Alarminstallatie Suwâld laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Suwâld? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Suwâld en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Suwâld?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Tytsjerksteradiel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Daarbij moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1450,00 tot circa €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Suwâld.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Suwâld (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Suwâld. Zij hebben ervaring met merken als Ecoline en Proteq. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Feanwâlden, De Westereen, Earnewâld en Garyp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Suwâld te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Suwâld vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link of Yale, Eufy, Eve, Hombli, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Suwâld?

De kosten van een goed alarmsysteem in Suwâld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €975,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera voor €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Suwâld.


Postcodegebied: 9265

Plaats een reactie