Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noardburgum

Door middel van een alarmsysteem in Noardburgum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp tonen wij populaire details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Noardburgum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-noardburgum

Alarminstallatie Noardburgum laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert onderzoekt de melding en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Noardburgum? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noardburgum.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Noardburgum?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit de regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Tytsjerksteradiel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 – €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Noardburgum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noardburgum (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noardburgum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Chiron en Alarmtech. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Jistrum, Eastermar, Ryptsjerk en Tytsjerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Noardburgum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Noardburgum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy of Eve, Arlo, Yale, Netamo, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Noardburgum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Noardburgum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1175,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €35,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Noardburgum.


Postcodegebied: 9257

Plaats een reactie