Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Elkenrade

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Elkenrade is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs lees je goede info over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Elkenrade en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-elkenrade

Alarminstallatie Elkenrade aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Elkenrade? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo maak je een plan welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Elkenrade en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Elkenrade?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Gulpen-Wittem gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 – €1450,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1500,00 tot en met €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Elkenrade.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Elkenrade (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Elkenrade. Zij werken met gangbare merken als Risco en Viper. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Vijlen, Lemiers, Eys en Wittem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Elkenrade te limiteren. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Elkenrade vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch + Hombli, Eve, Eufy, Netamo, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Elkenrade?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Elkenrade voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1200,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Elkenrade.


Postcodegebied: 6289

Plaats een reactie