Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Feerwerd

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Feerwerd beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs verstrekken we uitgebreide details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Feerwerd en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-feerwerd

Alarminstallatie Feerwerd laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Feerwerd? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie markeer je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Feerwerd.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Feerwerd?

Vraag offertes op bij installateurs uit jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Eveneens heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot wel €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot ongeveer €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Feerwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Feerwerd (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Feerwerd. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Paxton en Sistec. Of bekijk installateurs en bedrijven in Garnwerd, Appingedam, Ezinge en Saaksum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Feerwerd te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Feerwerd vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy, EZVIZ + Yale, Netamo, Hombli, Arlo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Feerwerd?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Feerwerd voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1000,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €47,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 per aansluiting. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Feerwerd.


Postcodegebied: 9892

Plaats een reactie