Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eelderwolde

Door het installeren van een alarmsysteem in Eelderwolde beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs check je populaire details over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder bekijk je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Eelderwolde en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-eelderwolde

Alarminstallatie Eelderwolde laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en belt direct de betrokken klant. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eelderwolde? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, E-mail, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eelderwolde en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Eelderwolde?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Tynaarlo laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2150,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 tot en met €1950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Eelderwolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eelderwolde (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eelderwolde. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Networx en Videotec. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Sauwerd, Winsum, Paterswolde en Eelde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Eelderwolde te verminderen. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Eelderwolde vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch, Foscam & Yale, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Eelderwolde?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Eelderwolde voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €850,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het soort alarm, de additionele services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het soort woning, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €55,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Eelderwolde.


Postcodegebied: 9766

Plaats een reactie