Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eelde

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Eelde beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we praktische info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Eelde en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-eelde

Alarminstallatie Eelde plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eelde? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eelde.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Eelde?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Tynaarlo kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot wel €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Eelde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eelde (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eelde. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als TruVision en Risco. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Paterswolde, Eelderwolde, Glimmen en Onnen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Eelde te beperken. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Eelde vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij faciliteren een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy, D-Link & Netamo, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Eelde?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Eelde voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1100,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het soort systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per camera. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Eelde.


Postcodegebied: 9760, 9761

Plaats een reactie