Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Idzega

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Idzega beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien verstrekken we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Idzega en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-idzega

Alarminstallatie Idzega laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Idzega? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor kom je erachter welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Idzega en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Idzega?

Ontvang gratis offertes van installateurs in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 – €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1550,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Idzega.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Idzega (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Idzega. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Friedland en GO. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Sandfirden, Blauwhuis, Gaastmeer en Sneek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Idzega te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Idzega vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Arlo, Hombli, Eve, Eufy, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Idzega?

De kosten van een slim alarmsysteem in Idzega voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €825,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €30,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Idzega.


Postcodegebied: 8612

Plaats een reactie