Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blauwhuis

Dankzij een alarmsysteem in Blauwhuis is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp bieden we populaire info over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Blauwhuis en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-blauwhuis

Alarminstallatie Blauwhuis laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator controleert het signaal en belt direct de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Blauwhuis? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blauwhuis en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Blauwhuis?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot wel €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 – €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot en met €2050,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Blauwhuis.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blauwhuis (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blauwhuis. Zij kunnen je helpen met merken zoals Trias en Newlec. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Westhem, Abbega, Sandfirden en Idzega.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Blauwhuis te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Blauwhuis vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch of Arlo, Eve, Yale, Eufy, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Blauwhuis?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Blauwhuis voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1475,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Blauwhuis.


Postcodegebied: 8615

Plaats een reactie