Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sauwerd

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sauwerd voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs bieden we betrouwbare info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Sauwerd en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-sauwerd

Alarminstallatie Sauwerd laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sauwerd? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sauwerd en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Sauwerd?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Sauwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sauwerd (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sauwerd. Zij hebben ervaring met merken als Tadrian en Friedland. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Winsum, Wetsinge, Eelderwolde en Paterswolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Sauwerd te verminderen. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Sauwerd vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, D-Link, Somfy, EZVIZ + Eve, Yale, Hombli, Eufy, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Sauwerd?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Sauwerd voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €825,00. De precieze prijs komt tot stand door het soort alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €55,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per camera. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Sauwerd.


Postcodegebied: 9771

Plaats een reactie