Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Monster

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Monster beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je handige details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Monster en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-monster

Alarminstallatie Monster plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Monster? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Monster en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Monster?

Vergelijk tarieven van installateurs in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Westland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €1450,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €1900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Monster.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Monster (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Monster. Zij werken met gangbare merken als Camos en Lampertz. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Ter Heijde, Poeldijk, De Lier en Maasdijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Monster te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Monster vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch of Yale, Eve, Hombli, Eufy, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Monster?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Monster voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1175,00. De precieze prijs is afhakelijk van het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €625,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Monster.


Postcodegebied: 2680, 2681

Plaats een reactie