Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winsum

Dankzij een alarmsysteem in Winsum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp check je handige info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Winsum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-winsum

Alarminstallatie Winsum plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Winsum? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winsum.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Winsum?

Vraag offertes op bij specialisten in de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot wel €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot wel €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 tot €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Winsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winsum (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winsum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Fire King en Aritech. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Wetsinge, Adorp, Sauwerd en Eelderwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Winsum te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Winsum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Arlo, Eve, Netamo, Eufy, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Winsum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Winsum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1050,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een professional waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €300,00 p/stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Winsum.


Postcodegebied: 9773

Plaats een reactie